maanantai 18. toukokuuta 2009

Huuuuh!

Ensimmäinen versio opinnäytetyöstä on juurikin palautettu opinnäytetyöohjaajalle. Viime aikoina on tullut vaan nukuttua niin vähän, etten oikein osaa arvioida työni laatua :D Tässä kohtaa kannattaa varmaan vetäistä yhdet kunnon yöunet ja lukea oppari huomenna läpi uusilla silmillä. Kyllä se siitä sitten taas.

Mitäs tässä sitten on opinnäytetyötä kirjoittaessa opittu? Pääpointiksi tuohon oppariin lopulta muodostui se, että varausjärjestelmän muokkaaminen käyttökelpoiseksi ei olekaan niin hankalaa kuin ehkä aluksi kuvittelin. Dynaamisen paketoinnin tuomat haasteet (HUOM! Haasteet!) on ratkaistavissa ja luulen, että suurin osa ongelmista itse asiassa syntyy vasta suuremmissa järjestelmissä. Opinnäytetyöni caseyritys on melko pieni, joten ongelmatkin on paljon pienempiä :)

Se on sitten täysin eri asia, kuinka pitkälle järjestelmään tehtävät korjaukset tulevat kantamaan. Ei mene varmastikaan kovinkaan paljon aikaa, kun sosiaaliset mediat ja yhteisöllisyys hyökkäävät osaksi varausjärjestelmiä. Tällä hetkellä ne toimivat jo vieretysten, mutta jonkun pitää vielä keksiä miten ne saadaan toimimaan yhdessä ja samassa järjestelmässä. Huom! Toimimaan! Kukakohan se joku voisi olla? ;)

Odottelen vielä pari päivää opinnäytetyöohjaajan kommentteja työstäni, jonka jälkeen joudun todennäköisesti tekemään siihen vielä joitakin muutoksia. Kunhan se vihdoin ja viimein on valmis, yritän keksiä keinon, miten saisin sen teidän kaikkien ulottuville. Tulevan firman kotisivut kun ovat vielä vähän vaiheessa :P (Niin kuin se tuleva firmakin..)

Palailemisiin!

Ei kommentteja: