lauantai 7. maaliskuuta 2009

Rakas opinnäytetyöni

Heipä vaan hei!

Aikaisemmin blogiani lukeneet laskevat varmasti allensa järkytyksestä, kun huomaavat, että parisuhdeongelmat onkin vaihdettu opinnäytetyöongelmiin. Aiemmin mainittuja kun ei enää ole, niin täytyyhän tytön jostakin saada kirjoittaa. Opinnäytetyöhöni siis.

Tarkoitus on valmistua kesäkuussa 2009, joten valmistumiseen on tänään aikaa 115 päivää. Tästä viimeinen kuukausi menee vain papareita odotellessa eli opinnäytetyön esittäminen tapahtuu 28. toukokuuta. Minulla on siis noin 85 päivää aikaa kursia työ kokoon.

Järkevimmät lukijat siellä varmaan ajattelevat, että "No sehän on varmasti sitten jo aika pitkällä!". Voin muuten kertoa, että ei ole. Aloitin opinnäytetyön kirjoittamisen muiden töiden ohella elokuussa 2008. Ja elokuun jälkeen en ole siihen sitten enää koskenutkaan. Helpointa on luultavasti aloittaa koko työ alusta uudelleen.

Ja mistä minä sitä sitten kirjoitan? En ole keksinyt työlleni vielä tarpeeksi nasevaa otsikkoa, mutta aiheena on joka tapauksessa matkailupalveluiden internetpohjaiset varausjärjestelmät ja dynaaminen paketointi. Keskityn työssäni ratkomaan case-yrityksessä ilmenneitä ongelmia, joita ovat muun muassa seuraavat:

- matkailualan erikoispiirteitä ei ole huomioitu järjestelmässä, sillä pystyy hyvin tilaamaan kilon nauloja, mutta ei kyllä yhtäkään matkailupalvelua

- järjestelmä antaa asiakkaan muodostaa itse paketteja, muttei kuitenkaan huomioi dynaamisen paketoinnin aiheuttamia lakivaatimuksia

- hinnoittelu ja ansaintalogiikka on revitty suoraan sanonko mistä


- järjestelmä ei tunne käsitettä käyttäjäystävällisyys


Siinähän sitä riittää ratkottavaa. Tiedän, että asian kanssa tulee vielä kiire, mutta parhaimmistohan toimii aina parhaiten paineen alla, eikö?

Palaan asiaan, kunhan olen edistänyt asiaa jotenkin.

Ei kommentteja: